Alfredo Gómez debuteert met Rieju

GOED DEBUT VOOR ALFREDO GÓMEZ MET RIEJU IN DE SUPERENDURO, ZESDE IN DE PRESTIGEKLASSE.

Deze zaterdag vond de start plaats van de eerste ronde van de SuperEnduro in de Tauron Arena in Krakau (Polen), een kwalificatie-evenement voor het FIM SuperEnduro Wereldkampioenschap 2023. De race werd live gevolgd door 14.000 toeschouwers die genoten van het spektakel van de beste internationale rijders. van de specialiteit.

Alfredo Gómez maakte zijn debuut bij het Rieju Team en deed mee in de topklasse aan het stuur van de MR PRO 300.

Alfredo, die na een jaar zonder deelname aan deze specialiteit en met een nieuwe motor, logischerwijs het gebrek aan inrijden voelde, startte vanaf de tweede startrij in de eerste van de drie Prestige-finales, op een baan met zacht en technisch zand dat verliet een moeilijk terrein. Met een explosieve start zat de Rieju-rijder achter de leidende rijders, waarbij hij de hele race een intense strijd voerde en als vijfde eindigde.

In de tweede finale startte Alfredo vanaf de eerste rij en dankzij een snelle start pakte hij de eerste plaats en leidde hij de race tijdens de eerste ronde, hoewel hij kort daarna werd ingehaald door enkele van zijn rivalen en uiteindelijk als zesde over de zwart-wit geblokte vlag kwam.

In de derde en laatste finale van de middag startte Gómez vanaf de tweede rij en kwam kort na de start vast te zitten met een groep renners die hem degradeerden naar de laatste plaatsen, dit dwong hem om ronde na ronde posities te herstellen en verkeer voor hem te vinden van hem die het moeilijk maakte om in te halen en deze ronde op de zevende plaats eindigde.

Met de som van deze resultaten eindigt Alfredo Gómez deze eerste manche als zesde in de Prestige-klasse.

Alfredo Gómez

“Nou, ik eindigde als zesde, hoewel ik als vijfde had kunnen eindigen, maar ik had een beetje pech in de getimede training, omdat mijn ketting eraf ging in de eerste ronde en dit me bestrafte. Ik werd erg moe en stijf toen ik Ik denk dat het door dezelfde stress kwam en ik eindigde de training als elfde. Dit was een straf voor mij en ik moest vanaf de tweede startrij starten op de eerste en derde startgrid. Met de omgekeerde startgrid startte ik als eerste en eindigde als zesde. Ik heb nog steeds een beetje oefening, maar voor mijn eerste race, goed!”

Alfredo Gómez