RIEJU KEERT TERUG NAAR DERDE DAKAR

Rieju zal opnieuw deelnemen in de elite-categorie van de Dakar Rally 2023 met zijn officiële rijders, Dani Nosiglia, Diego Llanos en Sandra Gómez als onderdeel van het Rieju TEAM.

Er komt een nieuw programma voor de vierde editie van de Dakar in Saoedi-Arabië van 31 december 2022 tot 15 januari 2023 en de eerste ronde van het FIA-FIM World Rally-Raid Championship.


De route brengt de piloten van de stranden van de Rode Zee naar het zand van de Arabische Golf in Dammam. Deze doortocht door het land wordt in feite een complete toertocht, aangezien de 14 etappes de Dakar eerst naar de noordwestelijke berggebieden leiden en vervolgens naar het diepe zuidoosten voor een driedaagse tocht door de oceaan van duinen in het Lege Kwartier. .

Rieju-teammanager Miquel García benadrukt: “Afgezien van het klassement, is het doel voor mij bij een evenement als de Dakar altijd dat de renners over de finish komen en genieten van de ervaring”. Rieju heeft dit avontuur toevertrouwd aan het XRAIDS EXPERIENCE-team, een team bestaande uit specialisten met een geweldige staat van dienst in Rally Raids. Bij deze gelegenheid worden de fietsen geleverd door XRAIDS EXPERIENCE.

DANI NOSIGLIA

DANI NOSIGLIA

De Boliviaanse rijder Daniel Nosiglia is sinds zijn geboorte verbonden met de motorwereld en heeft deelgenomen aan meer dan 14 rally’s in verschillende delen van Latijns-Amerika en de wereld. Hij won een Dakar Series in Afrika en wat hij vooral wil, is dat zijn land tot de wereldtop behoort. Zijn vader, Walter Nosiglia, is een van de nationale helden van Bolivia en behaalde in 2015 een historische derde plaats in de Dakar.

SANDRA GÓMEZ

SANDRA GÓMEZ

Haar hele leven draait om crossmotoren. Motoren zijn een familieaangelegenheid, Sandra begon met motorrijden toen ze 3 jaar oud was. Van jongs af aan was het altijd een spel dat ze deelde met haar broer, en het was ook een hobby van haar vader. De motor was er altijd.

Sandra Gómez: “Mijn belangrijkste doel voor mijn debuut in de Dakar 2022 was finishen. Bij mijn tweede deelname is het nog steeds hetzelfde, evenals proberen zo ver mogelijk vooruit te komen in het vrouwenklassement, maar eerst moet ik dag na dag en stap voor stap”.

DIEGO LLANOS

DIEGO LLANOS

Zijn hele sportcarrière, meer dan zeven jaar, is gewijd aan de Enduro-specialiteit, waarbij hij opviel in het Argentijnse kampioenschap en in drie ISDE-races. Daarnaast wisselde Diego zijn deelname aan motorcrosswedstrijden af, als training en de laatste vier jaar overweegt hij serieus de Dakar.

Diego Llanos: “Ik hou echt van het zand en – volgens Kevin – zijn dit snelle circuits, maar met veel rotsen. Mijn eerste doel is om de Dakar te finishen. Natuurlijk zal ik proberen vooruit te gaan, maar zonder de motor te raken “.